om oss norrlandsfärg byggnadsvård

 

Vi älskar vård av byggnader och saker!

Norrlandsfärg AB startades 1965 med tanken att med god service och med god kvalitet på produkterna ha butiker lite varstans runt om i Norrland. Det har drivits vidare på likvärdigt sätt ända tills idag. Idag finns en butik kvar och den ligger i Birsta Sundsvall.

Det är alltså därför vi heter som vi gör. Vi vill värna om det ursprung vi har. Och eftersom tiden gått så har vi utvecklat ett stort och genuint intresse för både bevarande i ett traditionellt perspektiv men även för vad det mer moderna kan ge oss i form utav kvalitet och hållbara resultat. Och det är där den här resan tar vid. Vi värnar om våra över 50-åriga rötter från Norrlandsfärg och vi adderar de nya intressen och upptäckter vi gjort efter vägen. Det är alltså det som är dagens Norrlandsfärg. För oss är kvalitet alltid viktigare än kvantitet. Och vi väljer alltid så lokalt producerade produkter vi kan hitta med rätt kvalitet.

Hos oss hittar man traditionella måste-grejer såsom beslag från Eskilstuna Kulturbeslag, man hittar linoljor och färg från Selder & Co Linoljefabrik och finfina trägolv av alla de slag. Man hittar även störtsköna tapeter från Morris & Co, Sandberg Wallpaper och Boråstapeter. När det kommer till lite modernare sortiment så har är Lady, Demidekk och Caparol våra huvudmärken. Falu Rödfärg är naturligtvis måsteprodukter hos oss. Vi har hela deras sortiment.

Vår ambition är att kunna vara förstavalet vad gäller att renovera ytskikten i sitt boende och vill få kvalitet i såväl service såsom resultat.  Sortimentet kommer utökas eftersom vi hittar produkter av rätt snitt och kvalitet. Ge oss gärna tips och förslag hur vi kan utvecklas.

Norrlandsfärg är idag 5 personer till antal som gladeligen hjälper till i vår butik i Birsta, Sundsvall. Men även på webben med vår hemsida och webshop. 🙂