Blogg, Okategoriserade

Träimpregnering med Selder&Co Grundolja

Träimpregnering som håller

Tänk en olja som håller år efter år. Ofta är det ett problem att impregnering blir dålig och ful i princip efter ett år. Ibland kortare tid. Det blir svart istället för behåller ursprungstonen såsom det var tänkt.

Vi har en lösning. Utan att behöva göra annat än att tvätta när det blir smutsigt. Impregneringsträt blir inte fult och man behöver inte göra om det varje år. Selder&Co Grundolja är en sådan Träimpregnering. Om man dessutom kan värma den så får man resultat utöver det vanliga, vi lovar! Ofärgad impregnering som håller. Dessutom miljövänlig utan gifter.

Arbeta med Träimpregnering Selder&Co Grundolja

Man värmer upp oljan i en fritös eller i en rostfri kastrull. Det är viktigt att hålla sig inom angivna temperaturer.
Påför oljan flödigt med pensel av naturborst. Syntetiska penslar tål inte uppvärmning då borsten smälter och är därför inte användbara vid varmapplicering. Arbeta ut oljan tills hela ytan är mättad, det kan behövas flera behandlingar om underlaget är väldigt poröst och sugande.
Önskas en extra fin yta, är det möjligt att slipa in oljan med ett fint sandpapper korn 180-240. Slipdammet och oljan fyller porer och härdar till en slät och mycket tålig yta. Prova dig fram vilket papper som passar valt träslag.
Torka av ytan noga med en trasa tills dess att du är nöjd med resultatet.
Den avtorkade ytan är normalt sett torkad och klar för bruk efter 24 timmar.

https://www.norrlandsfarg.seprodukt/grundolja-universal/

 

Back to list

Related Posts