Blogg, Okategoriserade

Att få ge slitna fastigheter liv.

Norra Ringvägen

Fastigheter behöver kärlek och omtanke

 

Olika underhållsbehov är vardag i vår värld. Det ligger i sakens natur att vissa byggnader och hus är väldigt välskötta och andra har det lite kämpigare. Det finns såklart massor med orsaker till varför man ibland missar att sköta underhåll och service på sitt hus.

Vi på Norrlandsfärg tycker det är härligt att få möjlighet att kunna få vara med i ett antal hus livsresor. Hur de likt oss kan ha bättre och sämre dagar.

I dagarna har en större utvändig renovering satts igång i Härnösand på ett mindre hyreshus. Fastigheten i sig är fin och trevlig. Men den har inte blivit omhändertagen riktigt och den yttre kärleken lyser med sin frånvaro.

Norra Ringvägen

Norra Ringvägen

Fasaden är gjord av ribbpanel. Fint och trevligt, den kommer delvis bytas då de har slitits hårdast av virket.

Man ser att det till och med växer lavar och mossor på vissa ställen. Detta måste självklart avlägsnas och viss del av den undre panelen eventuellt bytas. På många ställen är det i princip ingen färg kvar utan den har krackelerat och flagnat allt eftersom. Har vi tur så är det bra virke som ändå går att stålborsta upp till fräscht virke utan att man behöver byta. Krackeleringen tyder på att det är oljefärg i någon form på fasaden sedan tidigare. Balkongerna skall renoveras och hängrännor bytas. Sockeln skall självklart också målas. Men den är i okay skick så den behöver tvättning och målning.

Norra Ringvägen

Målning med linoljefärg

Huset kommer målas med Linoljefärg från Selder&Co. Det kommer göra gott för fastigheten. Vi kommer värma grundolja och behandla på de områden där det blir mer utsatt än på andra ställen t ex ändträ. Sedan målar man som vilket målningsystem som helst. 1 gång grundfärg och 2 gånger med slutsltrykningsfärgen. Det kommer bli både fint och väldigt hållbart. Linoljefärg såsom Selder&Co är dessutom extremt dryg och man behöver ungefär halva mängden jämfört med andra modernare färger med akryl eller plaster i sig.

Linoljefärgen kommer ge ett långvarigt skydd och samtidigt kommer huset få leva och andas. Ett levande hus som andas och mår bra, kan det bli bättre?

 

 

Produkterna som används till iordningställandet av den här fastigheten.

Grundolja Selder&Co

Linoljefärg Grund Selder&Co

Linoljefärg Halvmatt Selder&Co

 

Back to list

Related Posts