Blogg, Okategoriserade

Att få ge slitna fastigheter liv. Uppdatering

Linoljefärg

Fastigheten byter skepnad.

 

Projektet i Härnösand där vi får vara delaktiga i och säkra att resultatet blir enligt önskan går vidare. Stora delar av fasaden såg ut enligt bilden så det har krävts en hel del arbete vad gäller skrapning.

Vi antog att om  man bara får skrapa så kommer träet vara i bättre kondition än vad man först tror. Och mycket riktigt så stämde det antagandet. På bilden nedan ser vi hur det skrapade virket ser ut och även hur tunt man målar med Linoljefärg grund från Selder & Co. En snabbtorkande grundfärg som säkerställer att efterkommande behandlingar blir bra.

Även ena gaveln är skrapad och skall precis grundmålas.

Vi ser här hur övre partierna på framtidan grundmålats med Linoljefärg. Den täcker inte och skall inte göra det. Virket är slätt och fint att måla på så det går alldeles utmärkt i det fina vädret att måla.

Vädrets makter är på vår sidan och det gör att arbetet går lättsamt. Med skrapning gjord, ställning på plats så går det ganska fort att få de här första två sidorna i ordning. Vi törs redan nu säga att den här fastigheten kommer bli jättefin.

 

Länkar till de produkter som används just nu i det här projektet.

Linoljefärg Grund

Linoljefärg Grund

Linoljefärg

Linoljefärg Halvmatt

Back to list

Related Posts